2021 YEPYENİ BİR YIL OLACAK

2021 YEPYENİ BİR YIL OLACAK

2020 ne seneydi ama, değil mi?

Ters köşe dedikleri bu olsa gerek…

Birileri insanlık için sanki yaşam dayanıklılık testi yaptı.

Covid-19, depremler, gök hareketleri, yer hareketleri derken bir ara göğsümü açıp başımıza gelmeyen bir şey kaldıysa “hadi gel sen de vur” diyesim geldi.

Başlarda içimdeki panik, endişe, korku duygusu zamanla Sezen Aksu’nun şarkısındaki gibi “şşşşt sakin ol sinirlerine hakim ol” telkinine dönüşünce biraz da olsa rahatladım. Tabii sakinleşmek o kadar da kolay olmadı. Önceleri biraz başı kesik tavuk gibi dolandım durdum.

Çünkü içimde bastırmaya çalıştığım her bir duygu bir balon gibi şişerek içimden dışarı doğru fırlamaya çalıştı. Anladım ki bu da bir çözüm değildi. Yani olanı görmezden gelmek ve yok saymak… Aslında kendi ilacımı biliyordum: Meditasyon!

Ama durarak “şimdi içimize bakıyoruz” tadında değil. Benim içimde biriken kaygı, öfke ve isyan enerjisini bir şekilde dışarıya çıkarmam lazımdı. Bedenime, ruhuma, zihnime aynı anda şifa olacak bir meditasyonOsho’nun dinamik meditasyonu duyguları sağaltmak katarsis yapmak için harika bir meditasyondur. Önce kendimle 21 gün boyunca ara vermeden bu meditasyonu yapacağıma dair bir anlaşma yaptım. Çünkü bu tür meditasyonlarda içsel bir dönüşümün olması için 21 gün ara vermeden yapılması tavsiye edilir. O dönemde bir şeyi istikrarlı yapma kapasitem sıfırın altında eksiydi…

Bir sürece başlamadan önce anlaşma yapmak koçluk mesleğinin olmazsa olmazlarındandır. Çünkü bu anlaşma insanı yolda tutar. Bu defa danışanımla değil kendimle anlaşma yapmam gerekti.

21 gün boyunca her sabah dört aşamadan oluşan müzik eşliğinde yapılan hoplanıp, zıplanıp dans edilen içindeki bin bir duygunun dışarıya çıkarıldığı bu meditasyonu yapmak benim için bir kuantum sıçraması oldu.

Duygular dışarı çıkınca içimde kocaman berrak bir yer açıldığını hissettim. Temkinliydim ama varoluşun getirdiklerine de kalbim açıktı. Sonuçta olması gereken olacaktı…

O noktadan sonra yılın geri kalanı su gibi aktı. “Yeni normal” her ne ise uyumlanmaya başladım. Baktım ki ben uyumlandıkça evren de beni birçok konu da destekledi…

O nedenle 2020 benim için bin bir deneyimin içinden geçtiğim, dönüp kendime bakma fırsatı bulduğum bir yıl oldu…

Hala kendim ve sevdiklerim için içimde endişelenen bir parçam var ama o da kabulüm..

Şimdi 2021’e gireceğimiz şu günlerde yeni yıl dileklerimi, niyetlerimi bir kenara yazmaya başladım. Size de tavsiye ederim. Bir yerlere yazmak gözünüzün önünde tutmak sizi dilek ve niyetiniz için harekete geçmeye teşvik eder.

Belki sizin için de o gün bu gündür! Kim bilir kalkıp kendinize bir kahve, bitki çayı ya da ne seviyorsanız koyup keyifle dilek ve niyetlerinizi yazarsınız.

Sağlıkla sevdiklerimize özgürce sarılacağımız bir yıl olsun.

Peşinen mutlu yıllar dilerim:)